Yoga

Met behulp van tools uit de Critical Alignment Yoga gaan we op zoek naar die plaatsen in het lichaam waar we vaak spanning vasthouden. Spanning maakt dat spieren en gewrichten stijf worden met als gevolg allerlei klachten.

Door onbewuste alledaagse voorkeurshoudingen zoals tijdens het autorijden, hoe we achter ons bureau zitten of hoe we staan tijdens het wachten bij de kassa nemen we houdingen aan waarin we niet actief zitten of staan. Hierdoor ontwikkelen we houdingen zoals een gekromde bovenrug die spanning veroorzaken, waardoor je geen ruimte meer ervaart in het borstgebied.

Met speciaal ontwikkelde tools proberen we de structurele spanning rondom de wervelkolom, nek en schouders te doorbreken en hierbij gebruik te maken van de ademhaling. We maken gebruik van de yoga strip, matje/deken/rolletje, achteroverbuigboogje, hoofdstandbankje en ook de meer bekende yoga riemen en blokken. Vanuit deze nieuwe situatie bouwen we weer kracht op. Zo kan er weer een goede, natuurlijke uitlijning van de wervelkolom ontstaan. Doel hiervan is om je op weg te helpen naar een nieuwe, ontspannen en vrijere manier van bewegen in het dagelijkse leven, niet alleen op de yoga mat.

Wil je het onderzoek met jezelf aangaan? Kom en ontdek waar je je houding kunt verbeteren om zo nek-, schouder- en rugklachten te verminderen.

Deze les is geschikt voor zowel beginners als gevorderde beoefenaars.

In deze yogales werken we volgens de Critical Alignment Yoga methode van Gert van Leeuwen.