Kinderyoga

Kinderyoga is niet alleen leuk, maar ook heel gezond. Kinderen krijgen veel prikkels te verwerken op een dag. Naar een clubje of een filmpje kijken lijkt ontspanning, maar is het eigenlijk niet. Yoga helpt kinderen zich te ontspannen, zich te concentreren en hun grenzen te leren kennen. Wist je dat een groot percentage van onverklaarde buikpijn verminderd kan worden met yoga? En dat kinderen die elkaar regelmatig masseren meer waardering ontwikkelen waardoor pestgedrag minder vaak voorkomt?

Bij yoga gaat het om 3 dingen: je lichaam, je geest en je ademhaling. Door oefeningen leer je die drie dingen met elkaar te verbinden. Het helpt om rustig te worden. Niet alleen als je met een oefening bezig bent, maar ook op andere momenten. Bij kinderyoga gaan yogahoudingen hand in hand met spelletjes, meditaties, massages en creatieve oefeningen.

 • Kinderyoga leert kinderen op een speelse manier vertrouwd te maken met hun gevoel en innerlijke belevingswereld. Waardevolle ervaringen die kinderen nog lang met zich meenemen.
 • Kinderen leren dat ze goed zijn zoals ze zijn. Door de oefeningen en spelletjes worden kinderen zich bewust van hun lichaam, hun ademhaling, hun grenzen en hun kracht. Ze leren samen te werken en zichzelf, maar ook de ander, te accepteren zoals ze zijn.
 • Spanningen gaan bij kinderen vaak in hun lijf zitten; ze krijgen hoofdpijn, buikpijn, slapen slecht in of slecht door, willen niet meer eten of juist heel veel (vooral zoetigheid ). Kinderyoga kan kinderen helpen om meer te ontspannen. Je geeft je hoofd en alle gedachtes daarin een break en gaat lekker met je lijf aan de slag. Je leert ook hoe je ademt en waar je ademt. Zo kun je jezelf aanleren om in spannende momenten je adem rustig te houden en diep door te ademen naar je buik.
 • Simpele ademhalingsoefeningen verhogen het concentratievermogen en bevorderen de innerlijke rust. Door oefeningen met aandacht uit te voeren, leren kinderen zich te concentreren. En dat zorgt er ook voor dat ze op school de aandacht er beter bij kunnen houden.
 • De houdingen en spelletjes dragen leuke namen, kinderen worden op een positieve manier uitgedaagd en – ook heel belangrijk – het is geen wedstrijd. Kinderen worden er blij van en het is ook ontzettend leuk om samen te doen.

Opbouw kinderyogales

 • Een les is verbonden aan een thema, zoals op reis, het bijzondere bos of feest. Kinderen zijn in een les bezig met spel, zang en ontspanning.
  Er worden diverse actieve en rustgevende oefeningen aangeboden;
  bewegingsspelletjes, het oefenen van yogahoudingen, onderlinge massage, het zingen van een mantra. Eveneens is er aandacht voor de ademhaling, de zintuigen, concentratie, samenwerking en vertrouwen.
  Muziek, (kleine) attributen als ballen, veren en edelstenen kunnen onderdeel zijn van de kinderyoga.
 • Een les wordt afgesloten met een ‘stilte-verhaaltje’: een visualisatie of een klein meditatie verhaal.

Bij voldoende interesse  ( 4 deelnemers ) komt de les terug op het rooster. Dag en tijd kan overlegd worden.

Kosten
Proefles: gratis
Losse les : 8,50 euro per les
Strippenkaart: 5 lessen voor € 35,00