Pristine Yoga en Pilates

Hey Nance, wat betekend dat nou…Pristine? Zodra me deze vraag gesteld wordt ben ik terug in 2012 .

De naam Pristine is ontstaan tijdens een rondreis door Zambia, een land met een ongereptheid die zo prachtig is dat je het  bijna niet op camera kunt vastleggen. Onze eerste week verbleven we in National Park, South Luangwa.

Na de eerste nacht gingen we op early-morning “Game Drive”  ( lees 04.00). O man wat een een top safari. We zagen zoveel prachtige dieren deze eerste safari, niet te evenaren. Adelaar, giraffe, apen, olifanten, zebra’s, nijlpaard, leeuwen, een LUIPAARD….ik kan nog uuuuuuren doorgaan…wat is deze aarde ongelooflijk prachtig. De puurheid van de natuur en dieren maakten dat niemand sprak. Een ieder van ons leek verzonken in een eigen stilte.

Later deze week besloten we op een nacht- safari te gaan. Bij ons in de jeep stapten ook vier statige, wat oudere Engelse heren. We maakten kennis en we genoten wederom van een fantastische rit door de oorspronkelijke natuur, en de pure schoonheid van dit alles. We stopten bij een rivier voor een “sun-downer”. Een gezamenlijk drankje bij zonsondergang waarbij we even de benen konden strekken. Samen met één van de heren uit Engeland stond ik te genieten van een koel flesje cider en het uitzicht met de rivier aan onze voeten, waarin her en der een krokodil half in het water onder ons lag. Een enorme vlakte strekte zich voor ons uit, met in de verte silhouetten van giraffen, apen, en olifanten die zich traag bewogen in het licht en de kleuren van de ondergaande zon. Ik hoorde de man naast mij diep inademen voor hij zuchtte……….”How Pristine “.

Dit ene woord beschreef precies de staat van mijn zijn op dat moment. En dit gevoel van oorsprong, ongeschonden zijn, puur, en volledig één met mijzelf is wat ik jou wil laten ervaren.

Toen ik 19 jaar geleden voor het eerst in een yoga les belande, had ik veel last van rugklachten en migraine. Ik sportte veel om mijn rug sterker te maken, althans….dat hoopte ik. Wat een verademing was de eerste yogales. De benadering vanuit de yoga over de manier van bewegen, wauw! Zowel tijdens als na de les en de dagen erna voelde ik me fantastisch. Ik was verkocht! Het effect van yoga had een onmiddelijk en langdurig effect op me.  Ik voelde me ontspannen, en ik sliep beter dan ooit! Ook wist ik meteen dat ik niet meer zonder yoga door het leven wilde en dat ik het effect van Yoga wilde delen.

Ook toen ik begon met het volgen van Pilates lessen voelde ik meteen dat dit fantastisch is voor het lichaam. Je rekt, sterkt en verlengt je spieren en vooral je core, rondom je ruggengraat. Ook Pilates is niet meer weg te denken voor mij in mijn beoefening om mijn lichaam en geest sterk en gezond te houden.

Alles wat je nodig hebt voor je eigen geluk zit in jezelf.