Stoelyoga voor ouderen

Yoga, is dat wel geschikt voor ouderen? Zeker weten! Yoga staat er namelijk om bekend om spieren en gewrichten soepel te houden. Het is juist erg goed om op oudere leeftijd Yoga te blijven beoefenen of er zelfs mee te beginnen.

Ook voor ouderen met eventuele beperkingen is het heel goed mogelijk om Yoga les te volgen. Ik pas de oefeningen aan, zodat je de oefeningen vanaf een stoel kunt uitvoeren.

Wil je graag weten wat yoga voor jou kan betekenen? En welke voordelen het met zich meebrengt? Je bent van harte welkom bij een Hatha Stoel Yoga les. Leer dieper ademen, verkrijg meer concentratie, word emotioneel rustiger, ervaar hoe de flexibiliteit positief gestimuleerd wordt, de bloedsomloop verbeterd en de stabiliteit bevorderd wordt.

Yoga gaat om verbinding en acceptatie van alles wat is. Alles en iedereen mag er zijn en is goed zoals hij is. Yoga is een bewegingsvorm waar bewustzijn en ontspanning van lichaam en geest centraal staan. Niet kijken naar wat er niet (meer) mogelijk is, maar genieten van wat er wel kan en dat versterken. Als je beperkt bent in je beweging of niet meer alles kunt wat je vroeger wel kon, kan dit onrust, zorgen en stress geven. Yoga draagt bij aan mentale en lichamelijke rust en acceptatie van wat is.

Deze les is geschikt voor iedereen die wil bewegen en voor alle leeftijden. Ook erg fijn voor mensen die herstellende zijn van een operatie of ziekte. In een stoelyoga les leer je om “onbelast” te bewegen. Dat ¬†wil met name zeggen: zonder dat de gewrichten belast worden.

Ik geef ook les aan deelnemers die gebonden zijn aan een rolstoel. Het is ook mogelijk om een prive-les af te spreken op een locatie die je zelf prettig vind. Dat kan bij jou thuis zijn, bij de revalidatie of in het ziekenhuis. Voor meer informatie en een afspraak voor een nadere kennismaking, schroom niet, en neem geheel vrijblijvend contact met mij op via het contactformulier.