Tiener Yoga 13 t/m 17 jaar

“Loslaten en lichamelijk bewustzijn ontwikkelen”

Na de lagere school verandert er veel in het leven van de tiener. Ze ervaren dat ze op school moeten presteren en zijn daarbij op zoek naar hun identiteit. Als tiener ga je door één van de spannendste, maar misschien ook leukste periode van je leven. Je maakt grote veranderingen door op lichamelijk, geestelijk en emotioneel gebied.

Yogales kan een rustpunt zijn in de drukke agenda, de focus kan liggen op contact met jezelf maken en ontspanning.

Het regelmatig beoefenen van yoga bevordert het vermogen aandacht te hebben. Het concentratievermogen ontwikkelt zich beter en neemt toe. Yoga bevordert het helder denken en levert zo een grote bijdrage aan het leerproces. Yoga bouwt bij de tiener een gevoel van zelfvertrouwen op en draagt bij aan het ontwikkelen en behouden van een positief zelfbeeld.

Hoe ziet een les eruit?
Een tieneryoga les bestaat uit een warming-up, yogahoudingen, ontspanningsoefeningen, geleide meditatie en visualisaties. De fysieke houdingen (asana’s) versterken de spieren, waardoor je kracht toeneemt en conditie verbetert. Daarnaast verhogen de yogahoudingen je flexibiliteit en helpen ze je ontspannen. Je komt meer in contact met je lichaam, waardoor je zelfvertrouwen groter wordt en je lekker in je vel zit. Door tijdens de houdingen aandacht aan je ademhaling te geven kun je je losmaken van de gedachten die door je hoofd gaan. Hier wordt je kalm en rustig van en je leert beter omgaan met je emoties.

Deze les wordt gegeven op di van 16.30 tot 17.30 en kan aangepast worden in overleg en aan de hand van de schooltijden.

Kosten
Proefles: gratis
Losse les : 10 euro per les
Strippenkaart: 10 lessen voor € 75,00